חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אלירן שמשון השכרת רכב בע"מ ואח' נ' שירביט חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
2541-03-10
15.8.2011
בפני :
חאג יחיא

- נגד -
:
אלירן שמשון השכרת רכב בע"מ
:
1. שירביט חברה לביטוח בע"מ
2. יעקב חייט

פסק-דין

פסק דין

אלו הן תביעה ותביעה שכנגד , שעניינן אירוע של תאונת דרכים בו מעורבות שתי מכוניות, האחד בבעלות התובעת נהוגה בידי הנתבע שכנגד 1 , והשנייה בבעלות או נהוגה בידי הנתבע 2 מבוטחת בביטוח חבות כלפי צד ג' ע"י הנתבעת 1 .

התאונה אירעה בכביש מספר 20 , נתיבי איילון מדרום לצפון , כאשר שני כלי הרכב נוסעים האחד אחרי השני, רכבם של הנתבעים נוסע אחרי רכבה של התובעת .

בכתב התביעה נטען לגבי צורת אירוע התאונה כי הרכב נהוג בידי הנתבע 2 מבוטח ע"י הנתבעת 1 ( מונית ) לא שמרה מרחק מאחורי רכב התובעת , ותוך כדי נסיעה , פגעה המונית של הנתבע 2 מאחור ברכבה של התובעת .

בכתב ההגנה שהוגש ע"י הנתבעים הכחישו אלה את טענות התובעת לגבי צורת אירוע התאונה וטענו כי תוך כדי נסיעה הבחין הנתבע 2 בכך כי רכבו של נהג התובעת נוסע לאחור במהירות לאחר שככל הנראה "פספס" את היציאה לשדרות רוקח, החליט לחזור בנסיעה לאחור, ואז גרם להתנגשות .

הנתבעים טענו כי האחריות לאירוע התאונה נופלת על שכמו של נהג רכב התובעת, ועל כן אף הגישו תביעה שכנגד, על הנזקים שנגרמו לרכבם .טענתם של הנתבעים, התובעת שכנגד היא כי נהג רכב התובעת, אשר נסע בכביש מהיר, עצר את רכבו והחל נוסע לאחור , , וגרם לתאונה .

מטעם הצדדים העידו רק הנהגים, קרי מר חדד מי שנהג ברכב התובעת, הנתבעת שכנגד, ואילו מטעם הנתבעים העיד מר חייט הנתבע .

בכלל חזרו שני הנהגים על הנטען בכתבי הטענות, ואולם התמונה המצטיירת מעדותו של הנתבע מעלה תמיהות לא קלות .ולא מעטות.

למשל , הוא טוען כי הבחין ברכבו של מר חדד ממרחק של 300 מטר כשהוא נוסע לאחור , ואף העיד כי ראה אורות רוורס ממרחק זה .

עוד בעדותו הראשית ובתשובה לשאלת בא כוחו מוסר מר חייט, כי אחרי התאונה הגיעו שוטרים ומר חדד שאל אותם כיצד מגיעים לבאר שבע ,והוא עבר את מחלף רוקח , והוסיף " עכשיו אני מבין שהוא חזר " .

זאת אומרת על פי הפשט כי מר חייט אינו מעיד כי ראה את הרכב של מד יחזקאל נוסע לאחור, אלא הסיק את הדבר מן העובדה כי מר יחזקאל שאל את השוטרים כיצד מגיעים לבאר שבע .

מר חייט מעיד כי הוא נהג את המונית בנתיב השני מימין , כאשר במקום ישנם 3-4 נתיבי נסיעה , התאונה בשעה 5:00 בבוקר, ולא היה עומס, ונשאלת השאלה , מדוע אם כן לא הסיט את רכבו מבעוד מועד כאשר הוא ראה את הרכב של מר יחזקאל ממרחק של 300 מטר ?!! ( האם נרדם על ההגה ? אין להוציא זאת מכלל אפשרות.

מר חייט לא ידע להשיב לשאלה אם רכבו של מר יחזקאל עצר , או עמד , והשיב לשאלה " ראיתי אורות רוורס "

העד נשאל

" עד אז ( אחרי שעבר את מחלף רוקח . ח.י.) לא ראית אותו " והשיב

" לא כי הוא היה לפני "

תשובה בלתי הגיונית בעליל, מר חייט לא ראה את הרכב של מר יחזקאל כי הוא היה לפניו ?!! . תשובה זו אך מעידה על בלבול וחוסר בטחון , וככל הנראה גם המצאת דברים ולא אמירת האמת על מה שהיה במקום בפועל.

משפט נוסף שאמר מר חייט גם הוא בלתי הגיוני ומעיד על בלבול .

הוא נשאל

" עד אז לא ראית אותו " והשיב

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>